Podržite mali biznis

Aktuelno - Beograd, 18 Maj 2020

Situacija s virusom Covid-19 polako jenjava, a posledice su najviše osetili mali preduzetnici čije je poslovanje bilo smanjeno ili u potpunosti stopirano.

Primorani da svoje radnje zatvore a proizvodnju zaustave, većina njih se suočila s velikim finansijskim gubicima. Situacija se direktno reflektovala i na radnike s najnižim primanjima koji su se susreli s nizom teškoća. Najveća je nastupila tek sada. Kako se vratiti u igru? Da bi se posao nastavio, potrebni su ljudi, kojima je neophodno obezbediti redovno primanje, a finansijska situacija malih preduzetnika je daleko od dobre.

Nova Instagram opcija za pružanje podrške

Kako bi pomogla malim preduzetnicima da se oporave, kompanija Fejsbuk uvela je opciju za pružanje podrške malim biznisima. Ako vam se poslednjih dana među Instagram storijima pojavljuje beli kružić pod nazivom SupportSmall, jasno vam je o čemu je reč.

Naime, Instagram trenutno omogućava svim malim biznisima da, tokom deljenja svojih fotografija, postove objave i uvežu ih direktno sa svojim profilom. Isto možete uraditi i sa tuđim biznisima koje želite da podržite. Algoritam podržava i promoviše svaku objavu koja iskoristi SupportSmall ikonicu i na taj način pokazuje vaš stori velikoj bazi korisnika. Svako ko otvori stori, moći će da vidi vašu objavu, ali i poseti profil i upozna se sa onim što radite i nudite.

„Kako su mnoge prodavnice zatvorene, a društveni mediji postali glavna online ulica, poslovanje putem interneta je potrebnije nego ikad. Najavljujemo nove načine na koje će ljudi podržati i otkriti mala preduzeća, zajedno sa više alata koji će pružiti veću informisanost o preduzećima”, objavio je Instagram u svom saopštenju.

Pored toga, funkcija Businesses Nearby na Fejsbuku bi trebalo da pomogne korisnicima da lakše pronađu prodavnice u svojoj blizini, ali i vlasnicima da brže dođu do potencijalnih kupaca.

Pošto je pandemija uticala na ceo svet, a posebno na male preduzetnike, potez Zakerberga i njegovog tima naišao je na niz pozitivnih reakcija i komentara. Obe pomenute platforme su objavile da će i ubuduće nastaviti da podržavaju male poslove i da dele informacije vezane za Covid-19, uz savete koji bi mogli da pomognu malim preduzetnicima da svoje poslove održe u životu.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram