Odlična kampanja u borbi protiv raka testisa novozelandskog FCB ogranka

Aktuelno - Beograd, 11 Decembar 2018

Istraživanja pokazuju da je najčešći tip raka kod muškaraca, između 15 i 39 godina, rak testisa. Sa druge strane, ovaj tip kancera je i najizlečiviji ukoliko se otkrije na vreme. Procenat izlečivosti je čak 95%. Najbolji način za otkrivanje ovog oboljenja jeste samopregled. Ipak, većina ljudi nije upoznata sa ovom statistikom i načinom preventive ove bolesti.

 

FCB Novi Zeland je želeo da ovu poruku raširi i ljudima pokaže koliko je brzo i jednostavno izvršiti pregled. U saradnji sa novozelandskom inicijativom za borbu protiv raka testisa, FCB je osmislio prvu “mašinu” za testiranje na ovu bolest i nazvao je “Testimatik”.  Cilj ove kampanje bio je da se izbegne uvek neprijatni odlazak kod lekara i pregled testisa lice u lice sa urologom.

Ova mašina bila je koncipirana tako da muškarac uđe u nju, navuče zavesu, svuče pantalone i sačeka da kroz mali otvor ispred njega izadje ruka urologa i izvrši pregled. Ceo proces trajao je manje od 30 sekundi. Na ovaj način postignuto je mnogo više od pregleda velikog broja muškaraca. Podignuta je svest muške populacije o ovom jednostavnom, brzom, ali i efikasnom načinu pregleda koji oni mogu obaviti sami, kod svoje kuće.

 

 

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram