Kakav mesec za Instagram? Divan mesec.

Aktuelno - Beograd, 16 Novembar 2020

Instagram nastavlja da nas iznenađuje i povećava sadržaj koji nudi, pa je tako na listu svojih noviteta, nakon Reels-a dodao i još neke. Kao da je broj sati provedenih na društvenim mrežama mali, pa nam je bila potrebna i dodatna zabava!

Just kidding, Instagrame, volimo te!

Kada govorimo o globalnoj promeni, ono što je (mene) najviše obradovalo, jeste mogućnost promene ikonice aplikacije. Ako ste kao i ja (teška srca kažem) – stara garda koja još pati za malim bež-braon foto-aparatom, koji je pao u zaborav zbog novog roze šareniša, razumećete moju radost. Prvobitni logotip oplakivala sam sve do prethodnog meseca, kada se ova promena desila, povodom Instagramovog desetog rođendana. Njihov tim je rešio da bude velikodušan, pa se tu našlo još 12 različitih verzija Instagram logotipa koji su nam dostupni. Pa, izgleda da smo ove godine mi bili ti koji su dobili poklone.

Drugo iznenađenje koje su nam priredili, bilo je spajanje DM-a i Messenger-a. Nekome prijatno, ali nekome i ne baš. Ovde će hvalospevi malo odsustvovati, jer je ovaj potez naišao i na određene kritike uglavnom kod pripadnika mlađih generacija koji su slabo (ili nikako) aktivni na Facebook-u, pa im je ovaj novitet samo doneo glavobolje.  

Međutim kada govorimo o brendovima i korišćenju mreža u poslovne svrhe, ovo može biti sjajan način umrežavanja dve platforme radi proširenja baze fanova. Tako da, brendovi, juriš! Proširena fan baza vam je dostupna više nego ikad.

Treća promena ima veze sa Srbijom, a to je dolazak Instagram Music-a i na naše storije. Dobrodošli, izvol’te u salonu!

Fraza „Music is not available in your region” (konačno) odlazi na đubrište istorije jer sada, sadržaj koji kreirate napokon može biti upotpunjen i melodijom. Mogućnost postavljanja muzike na story obradovala je sve ljubitelje ove društvene mreže.

Ova opcija davno je bila dostupna korisnicima drugih zemalja, a činjenica da kod nas nije postojala iritirala je mnoge korisnike u Srbiji. Lično se nisam mogla odupreti utisku da živimo „kao pod kamenom”, gde sve novine uvek poslednje dolaze.

Međutim, sada i mi možemo upotpuniti svoj sadržaj muzikom iz velike baze, kako domaćom tako i stranom, koristeći ikonicu „music”. Osnovni benefit ove funkcije, pored toga što će fotke i videi biti zanimljiviji, jeste taj što kreatori više neće morati da se snalaze da na drugim aplikacijama obrađuju sadržaj kako bi u njihovu pozadinu dodali muziku.

Suma sumarum – mesec pun inovacija za sve zaljubljenike u ovu društvenu mrežu, čiji će daily average time zasigurno skočiti za par sati.

 

Autorka: Jelena Marković, Content Manager

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram