POMAŽEMO ŠKOLAMA DA PODIGNU SVEST DECE O VAŽNOSTI ZAŠTITE OD SUNCA

Aktuelno - Beograd, 22 Januar 2019

U okviru edukativne kampanje „Zaštita za sve”, koju zajedno sprovode Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, 21. januara 2019.godine započeo je konkurs za sve osnovne škole na teritoriji Republike Srbije sa ciljem podizanje svesti dece o odgovornom ponašanju na suncu i zaštiti od sunca.

Od svih prijavljenih osnovnih škola, učesnica konkursa, najboljih 20 biće nagrađeno UV indikatorom, specijalnim meračem intenziteta sunčevog zračenja, koji će biti postavljen na vidno mesto na ulazu u školu. Najboljih pet učitelja na konkursu će biti nagrađeno jednodnevnim izletom za svoje odeljenje, na kome će biti organizovano takmičenje koje će, dodatno, najboljem odeljenju doneti nagradu za opremanje učionice.

Na konkursu mogu da učestvuju učitelji prvog, drugog, trećeg i četvrtog razreda svih osnovnih škola u Republici Srbiji koji prođu online edukaciju. Online edukacija će biti dostupna na zvaničnoj stranici kampanje www.zastitazasve.rs u periodu od 21. januara do 25. februara 2019. godine. Link ka edukaciji biće dostupan i na sajtu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Po završenoj edukaciji, učitelji će dobiti sertifikat o stručnom usavršavanju.

Na osnovu stečenog znanja i preuzetih materijala za rad sa đacima, kao i formulara koje dobiju kroz online edukaciju, zadatak učitelja je da osmisle kreativni čas ili aktivnost sa svojim đacima, kao i da edukuju svoje đake i animiraju ih da pripreme radove na temu odgovornog ponašanja na suncu i zaštite od sunca.

Više detalja o konkursu i čitavoj kampanji „Zaštita za sve” pronaći ćete na sajtu www.zastitazasve.rs/ 

 

 

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram