FCB u misiji spašavanja planete

Aktuelno - Beograd, 16 Jun 2021

Prošle godine smo na kratko, usled Kovid-19 pandemije, imali prilike da se suočimo sa scenarijom u kome nam čitav svet koji mislimo da poznajemo odjednom postaje stran i neprijateljski. Koliko god da je ovo suočavanje bilo ekstremno, istina je da se svet menja neprekidno i da mi svi, kao ljudska vrsta, utičemo na tok te promene, tokom koje ubrzano vodimo planetu u propast.

Kampanja koju su realizovali FCB i Google postavlja pitanje: šta ako jednim klikom možete da zaustavite propadanje i ekološku katastrofu?

Google je u saradnji s FCB mrežom i pokretom Global Citizen koji ima cilj da motiviše ljude da promene svoje ponašanje i utiču na aktuelne društvene i ekološke probleme, kreirao novi video u kome je predstavljena fotografija kuće koja gori. Plamen prvo zahvata ivice, a potom se širi i guta sve. Zvuk doprinosi stvaranju utiska da više nismo pasivni posmatrači već smo direktno uključeni u ovu scenu. Na kraju dobijamo poziv da odustanemo od pozicije posmatrača i spasimo planetu.

Organizacija Global Citizen je postavila više ciljeva u svom Planu za oporavak sveta za 2021. Među ciljevima se, pored očuvanja planete, nalaze i rešavanje problema gladi u svetu, stvaranje uslova za obrazovanje svakog deteta i promovisanje jednakih prava za sve ljude. Deset globalnih agencija su se ujedinile s organizacijom da skrenu pažnju na ove ključne teme, a kreativna rešenja uključuju različite YouTube video sadržaje, kao i Google oglase.

Iz organizacije ističu da nisu u stanju da svoje ciljeve ostvare sami, te da je ujedinjenje ključno i predstavlja jedino moguće rešenje koje bi dovelo do rezultata. Kreativnost je tu da podstakne akciju i inspiriše ljude da i sami budu deo promene, a Google pruža priliku da se ova poruka daleko čuje.

Kolege iz agencije FCB Chicago poručuju: „U FCB mreži iskreno verujemo da kreativnost podstiče promene, posebno kada je u pitanju tema koja je važna kao klimatske promene. Čast nam je da imamo priliku da budemo partneri Google-u i Global Citizen-u i ohrabrimo ljude širom sveta da se ujedine i učine da ovo prestane. Nadamo se da će ova poruka podstaći gledaoce da delaju i opredele se za dugoročne promene ponašanja kako bismo zaštitili našu planetu.“

Mi ovde navijamo ne samo za ostvarenje ovog cilja već i ostalih koje je Global Citizen definisao jer bez rešavanja tih problema nema ni svetle budućnosti za nas i našu planetu.

 

Izvor: Litttle Black Book

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram