FCB podrška malom biznisu

Aktuelno - Beograd, 10 Jul 2020

Kada ste ljubitelj piva i volite da istražujete nove ukuse ovog pića – znate koja je država vaših snova. Međutim, ako se osvrnemo na protekle mesece, ali i razmislimo o onima koji tek dolaze, a biće obeleženi Covid-19 krizom, ipak ćemo morati malo da sačekamo sa posetom Belgiji.

Ipak i sa distance moramo da pohvalimo podršku malom biznisu koja se u ovoj državi pojavila nakon pandemije. Naime, znamo da veliki broj barova i ugostiteljskih objekata za vreme karantina nije radio, što je prouzrokovalo velike finansijske gubitke i štetu. A za mikro biznis je, kao što po pravilu biva, situacija daleko gora nego za velike ugostiteljske lance.

Svesni posledica korona virusa, FCB mreža i savez kafića pokrenuli su sjajnu kampanju pod nazivom „Helpy Hour”, čija je osnovna ideja pružanje pomoći lokalnim kafićima u kojima se nekada provodilo dosta vremena i uživalo u „Happy Hour” inicijativama.

Ovom sjajnom idejom, FCB  poziva goste lokala na akciju „Naruči jedno, plati dva” pića. Ovako se podstiče solidarnost i promoviše pomoć barovima i kafićima u teškim situacijama. Promena svesti i jačanje ljudskosti postali su neophodni u prethodnim mesecima, a sada je pravo vreme da pokažemo šta smo naučili.

Promena uvek kreće od lokalnog nivoa, od onoga što nam je poznato, blisko i drago. Kada počnemo da menjamo sebe, moći ćemo da promenimo i svoj svet.

U takvim situacijama ne treba da zaboravimo da i dalje imamo odgovornost da brinemo o sopstvenom zdravlju i zdravlju drugih, te da se pridržavamo propisanih mera zaštite, s obzirom na to da su ugostiteljski objekti i dalje mesta na kome cirkuliše veći broj ljudi, a da virus nije nestao. U Belgiji se na ovim merama insistira.

Inicijativa FCB-a podstakla je mnoge da delaju i da se identifikuju sa problemom sa kojim se suočavaju njihovi omiljeni lokali, između ostalog i zato što svi možemo da očekujemo ekonomske posledice i ne znamo kada ćemo se naći u poziciji ugostitelja i zaposlenih. Mislite o tome dok ostavljate bakšiš.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram