FCB Inferno poručuje: „Ne brišite sline rukavima“

Aktuelno - Beograd, 03 Mart 2023

Svako je bar nekada ovo uradio. Bar kao deca smo nekad obrisali sline rukavima i nadali se da niko neće primetiti. Treba biti iskren i priznati da je problem univerzalan. Treba biti iskren i priznati da se na retko šta gadimo kao na tuđe sline. Upravo to je insajt od koga je FCB pošao u kreiranju svoje upečatljive i provokativne kampanje.

Pitanje je bilo da li brend ima dovoljno hrabrosti da dopusti da se snimi reklama u kojoj dečje sline nesmetano cure i devojčica ih reguliše rukavima. U današnje vreme kad nam skoro ništa nije ostalo tabu, ovo i dalje deluje kao hodanje po ivici. Kleenex je bio spreman da po toj ivici hoda. I ova reklama je samo jedna u nizu. Kao junaci se pojavljuju i malo dete, tinejdžer i student i svi su suočeni sa situacijom kada sa sobom nemaju maramice.

Poruka koju FCB Inferno u ovoj kampanji kreiranoj za brend Kleenex šalje je zapravo Save the Sleeve, ali smo hteli da iz naslova bude jasno od čega treba da sačuvamo rukave.

Kampanja je duhovita, apsurdna i realistična. Direktno adresira tabu temu brisanja slina rukavima i krajevima majica i košulja u trenucima kad nas sopstveni nos iznenadi. Kleenex je rešenje za ovaj problem koje uvek treba da imate uz sebe kako biste izbegli neprijatnosti, nepotrebno slinjenje i traženje (doslovno) prvog rešenja koje nam padne pod ruku.

Sa strane brenda su poručili da „ne živimo u specijalnim momentima, već u stvarnim, neurednim, neglamuroznim s kojima se suočavamo svakoga dana“.

Ben Ašer, kreativni direktor FCB Inferno agencije izjavio je: „Nema mnogo brendova koji bi se usudili da pokažu kako može da postoji lepota i u slini koja visi s nosa devojčice. Postoji stvarna kreativna moć u prikazivanju trenutaka koji ljudima deluju stvarno. To smo hteli da postignemo uz Save the Sleeve kampanju. Prvo vas natera da se nasmejete kada vidite ovo sirovo, nekad odvratno ljudsko ponašanje u punom sjaju. A onda možda i shvatite koliko vam je potrebno da uvek imate Kleenex u džepu.“

Reklame će se emitovati na TV-u, VOD platformama i digitalnim kanalima.

 

Izvor: The Drum

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram