Uspešna „This Girl Can” kampanja iz FCB-a dobija svoj nastavak

Aktuelno - Beograd, 13 Novembar 2019

Višestruko nagrađivana kampanja FCB Inferna, „This Girl Can”, pravljena za „Sport England” organizaciju, dobila je svoj nastavak. Ideja kampanje je da serijom spotova inspirisanih Diznijevim crtanim filmovima nadahnu mame da se sportski aktiviraju sa decom kod kuće.

Kako bi prikazali pozitivan uticaj zajedničkog vežbanja u porodici, „Sport England” je lansirao seriju spotova u kojoj prikazuju mame koje kod kuće vežbaju i igraju sa svojom decom uz njihove omiljene Diznijeve pesme.

Istraživanja koja je obavila ova organizacija pokazuju da 6 od 10 majki oseća krivicu jer provodi vreme vežbajući, umesto da bude sa svojom porodicom. Zbog toga, „This Girl Can” kampanja sada nalazi način da ove dve stvari spoji i pokrene mame i decu zajedno.

Kako kažu podaci, najveća motivacija za fizičku aktivnost kod dece je uživanje. Takođe, majke su te koje su dominantnije u odnosu na očeve kada je reč o podsticanju dece na fizičku aktivnost, a čak 70% njih misli da je jako važno da ih deca vide kako vežbaju.

Inspirisani ovim informacijama, „This Girl Can” se udružila sa „Disney Healthy Living” u želji da osmisle nešto u čemu će deca moći da uživaju, nešto što će biti dovoljno edukativno i što će uneti deci i roditeljima kvalitetne i zdrave navike u život.

Ova saradnja pokazala se kao idealna. Iskoristivši neke od svojih najpoznatijih likova, Dizni je napravio spotove koji od gledalaca zahtevaju ritmičko praćenje. Ovakav vid spotova je veoma zabavan za celu porodicu, pogotovo za decu, a što je najvažnije, razvija pozitivan stav dece prema fizičkim aktivnostima od malena.

Spotove možete pogledati ovde.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram