Tinejdžeri za tinejdžere i FCB Health Network

Aktuelno - Beograd, 11 Avgust 2020

Zbog psiholoških posledica koje je koronavirus izazvao i problema koje ljudi imaju sa neophodnim socijalnim distanciranjem, kompanija iz FCB Health mreže, Area 23, u saradnji sa udruženjima za podršku deci sa cističnom fibrozom, pokrenula je akciju pomaganja tinejdžerima da se izbore sa izolacijom. A ako neko ima prava da deli savete u ovim, za nas vanrednim, okolnostima, to su oni kojima je socijalna distanca neizbežni deo svakodnevice, a ipak čuvaju životni optimizam!

Sjajna kampanja i kreativci FCB Health Network udruženim snagama pokrenuli su platformu koja mladima sa cističnom fibrozom daje ulogu vođa i savetnika. Ova platforma olakšava deljenje ohrabrujućih priča i saveta drugim tinejdžerima.

Tinejdžeri i ostali oboleli od ove bolesti najbolje razumeju koliko je važno držati distancu zarad očuvanja zdravlja, pa je tako Area 23 pronašla način da pokaže kako se život može neometano razvijati čak i ako niste u direktnom kontaktu sa društvom.

Prvobitno su stručnjaci za cističnu fibrozu sarađivali sa nastavnicima i pojavljivali se u virtuelnim školskim učionicama širom zemlje, gde su imali interaktivne sastanke i davali savete iz svog životnog iskustva sa društvenim distanciranjem. Kako se kampanja razvijala, počeli su da dele video lekcije o tome kako ostati zdrav i srećan na Instagramu, YouTube-u, Snapchat-u i TikTok-u. A sada se tinejdžeri mogu prijaviti za sastanke jedan na jedan, kao i za grupne sesije i tražiti stručni savet o oblastima koje su ih najviše zabrinjavale.

„Reakcija je bila trenutna. Videli smo decu na virtuelnim časovima kako drugačije gledaju na stvari nakon sastanka sa našom ekipom, jer su, umesto frustracija, videli prilike“, rekao je Logan Allanson, kreativni direktor AREA 23 i dobitnik Grand Prix Cannes Lions 2019.

Pored pomoći mladima da se nose sa novim izazovima socijalnog distanciranja, inicijativa služi za podizanje svesti šire javnosti o snazi, inovativnosti i pozitivnosti zajednice obolelih od cistične fibroze. Konačno, samo ako učimo jedni od drugih i međusobno se bodrimo možemo proći kroz ovaj psihološki težak period i biti jedni drugima podrška, čak i onda kada se ne viđamo u „realnom″ svetu.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram