MEDIJSKA KAMPANJA PODRŠKA – ZAJEDNO UČIMO KAKO DA NA PRAVI NAČIN PODRŽIMO NAJMLAĐE

Aktuelno - Beograd, 03 April 2020

Kažu da je teško da nastavak (filma, serije, knjige...) bude jednako dobar kao original, ali medijska kampanja Podrška, realizovana u okviru Projekta inkluzivnog predškolskog vaspitanja i obrazovanja, koji je pokrenulo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, dokazuje da, uz dobru priču, ni to nije nemoguće.

Nakon prve medijske kampanje, Prihvatanje, koja je imala za cilj da pokaže značaj inkluzije u stvaranju boljeg društva koje prihvata različitosti i svojim kvalitetom zaslužila UEPS priznanje, sada smo se posvetili značaju podrške porodice za zdrav rast i razvoj najmlađih - velikih ljudi od malih nogu.

Kampanja je startovala 23. marta i emocije su opet eksplodirale.  

O ČEMU GOVORIMO KADA GOVORIMO O LJUBAVI

Istraživanja potvrđuju ono što smo već znali: skladni porodični odnosi doprinose razvoju deteta više nego materijalni uslovi. Dakle, ljubav stvarno jeste najveći poklon za dete.

Tekst naratora prati bitne scene odrastanja, podvlači značaj svega što možete da pružite detetu i podseća nas da najvredniji trenuci i jesu oni koje provodite sa njim.

Prava podrška roditelja, kao što nam je cilj da istaknemo u kampanji, podrazumeva da dete podstakne, ohrabri  i podrži da samostalno otkriva svet.

KAKO BITI PODRŠKA U TEŠKOM TRENUTKU

Naš FCB Afirma tim je tokom kreiranja ove kampanje delio svoje utiske o roditeljstvu, i svi smo imali nešto da kažemo na ovu temu. Čak i oni koji nisu roditelji su istakli modele ponašanja kojima su se divili.

Uglavnom intuitivno znamo šta je podsticajno roditeljstvo, ali nije zgoreg da se podsetimo.

Konačno, ovo vreme i okolnosti u kojima smo se zadesili su idealni da se okrenemo porodici. Ako imamo dete, treba da mu posvetimo pažnju, da ga podržimo da bude radoznalo i ispituje svet. Sve i da je fizički taj svet ograničen na kuću, on treba da bude topao i pun ljubavi.

 

Kampanja Podrška je prisutna na nacionalnim TV stanicama, online portalima i društvenim mrežama.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram