Kvalitetno finansijsko izveštavanje – uslov za pametne odluke!

Aktuelno - Beograd, 13 Mart 2019

Da li ste nekada razmišljali o značaju korporativnih finansijskih izveštaja? Koliko (ne)kvalitetno i (ne) transparentno finansijsko izveštavanje utiče na poslovanje jednog preduzeća? Ukoliko bismo uporedili značaj kvalitetnog finansijskog izveštavanja preduzeća sa kvalitetnim laboratorijskim nalazima pacijenta, jasno nam je da će njihov kvalitet uticati na donošenje pravih odluka... A zamislite tek da donosite odluke o nečijem zdravlju (ili budućim poslovnim potezima) bez uvida u te nalaze?!

Svetska banka i  Ministarstvo finansija Republike Srbije su ovu temu prepoznali kao izuzetno važnu za jačanje celokupnog „organizma“, odnosno - privrede i ekonomskog ambijenta za ulaganje. Pokrenut je Projekat tehničke pomoći Republici Srbiji u reformi korporativnog finansijskog izveštavanja.

Izazovan zadatak da ovu temu učine zanimljivom, intresantnom i korisnom dobile su FCB Afirma i revizorska kuća BDO. Jedan od izazova je dobiti uvid u to koliko se stručna javnost, a naročito obični građani, interesuju i kolika je njihova svest o značaju kvalitetnog finansijskog izveštavanja. Odgovor na ovo pitanje dobićemo nakon sprovođenja istraživanja, čiji će rezultati biti predstavljeni na Stručnoj konferenciji IZVEŠTAJ SE RAČUNA. Konferencija će biti održana 27. marta 2019, a više detalja i informacija o ovom događaju možete pogledati na sledećem linku.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram