Kako je FCB ogranak u Vijetnamu izašao u susret dostavljačima?

Aktuelno - Beograd, 01 Februar 2022

Pandemija ulazi u treću godinu i tokom ovog perioda bili smo na globalnom nivou prinuđeni da promenimo svoju svakodnevicu. U zavisnosti od zemlje u kojoj živimo i trenutne epidemiološke situacije, mere za suzbijanje Kovid-19 virusa bile su manje ili više stroge. Esencijalni radnici poneli su najveći teret da obezbede koliko-toliko normalno funkcionisanje društva. Pored medicinskog i komunalnog osoblja, veliki teret, posebno u zemljama gde je kretanje bilo ograničenije, poneli su zaposleni u dostavi.

Jedna od takvih zemalja bio je i Vijetnam, gde u jednom period tokom 2021. ljudima nije bilo dozvoljeno da 4 meseca napuštaju svoje domove. Na gotovo pustim ulicama gradova, mogli su se videti dostavljači na svojim motociklima kako isporučuju potrepštine i pomažu da se život nastavi u novim okolnostima.

Iz tog razloga, Happiness Saigon, ogranak FCB mreže u Vijetnamu, ostvario je saradnju s kompanijom RU9 koja proizvodi opremu za spavanje. Iscrpljeni dostavljači su često tokom lokdauna pravili pauze između isporuka i mogli su se videti na ulicama kako pokušavaju da odspavaju na svojim motociklima.

Ideja je bila da im se omogući nešto kvalitetniji odmor, pa je kompanija kreirala udobne dušeke namenjene motociklima. Zamisao je dobra jer je zasnovana na lokalnom insajtu – teško da bismo imali prostor da pokrenemo ovakvu kampanju na mestima gde ponašanje dostavljača nije bilo slično.

Kampanja je trebalo da se zahvali dostavljačima koji su vredno radili prethodnih godina i da im pomogne da se bolje odmore. Prethodno je kompanija nastojala da poboljša kvalitet sna medicinskih radnika, tako da se sada nadovezala na isti projekat.

Pedeset dostavljača dobilo je specijalna udobna sedišta na poklon kako bi ih isprobali i uživali u njima, a svi zaposleni u dostavi imaju pravo na popust prilikom kupovine bilo kog RU9 proizvoda.

 

Izvor: Little Black Book

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram