IGROM DO ZNANJA I POBEDE

Aktuelno - Beograd, 14 Jun 2019

FCB Afirma organizovala je sjajnu završnicu kampanje „Zaštita za sve”, koju već dve godine s velikim uspehom relaizuju Eucerin Srbija i Fond B92, uz podršku Ministarstva zdravlja i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije. Događaj u Hali sportova „Ranko Žeravica” odigrao se 10. juna. Nakon uspešno završenog konkursa organizovanog tokom februara za sve učenike nižih razreda osnovnih škola u Srbiji sa temom „Dva lica sunca”, 5 pobedničkih odeljenja iz različitih krajeva naše zemlje imalo je priliku da kroz igru i zabavu potvrdi svoje znanje o odgovornom ponašanju na suncu, te osvoji još jednu dragocenu nagradu – opremanje učionice u svojoj školi u vrednosti od 250.000 dinara.

Ovo razdragano takmičenje u Hali sportova bilo je osmišljeno u duhu igrice „Sunčane avanture” koju deca već nekoliko meseci s oduševljenjem igraju na svojim telefonima i tabletima i uz nju uče kako da se zaštite od štetnog sunčevog zračenja. Pod svodovima poznate novobeogradske sportske dvorane oživeli su prizori iz „Sunčanih avantura”, a uz čarobno šarmantnog voditelja takmičenja, poznatu dečju televizijsku zvezdu i multimedijalnog umetnika Osmana Ahmeda, domaćin je mališanima bio i glavni junak same igrice – Ceri (plavom) glavom i bradom.

Iako su sva odeljenja pokazala zadivljujuće znanje o odgovornom ponašanju na suncu, jedno je bilo za nijansu veštije i srećnije, pa su na kraju pobedu i ček u vrednosti od 250.000 dinara za opremanje učionice odneli mališani IV-2 Osnovne škole „Dimitrije Todorović Kaplar” iz Knjaževca, predvođeni nadahnutom učiteljicom Gordanom Janevskom.

Pored pobedničkog, svojim znanjem i energijom prisutne su opčinili mališani iz sledećih škola: „Jovаn Jovаnović Zmаj” iz Aleksinаčkog Rudnika, „Knez Simа Mаrković” iz Bаrаjeva, „Rаdislаv Nikčević” iz Mаjura i „Sаvа Šumаnović” iz Beograda.

Ako i vi želite da se uverite u u čudesnu moć „Sunčanih avantura”, prepustite im se odmah.   

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram