FCB New Zealand se bori protiv impulsivnih kupovina!

Aktuelno - Beograd, 28 Decembar 2021

Doba praznika je i, ukoliko se i vi borite sa željom da impulsivno pokupujete sve što vidite u onlajn i oflajn okruženju, znajte da bar na jednom mestu na svetu postoji rešenje za to!

FCB New Zealand je u saradnji s PAK’nSAVE lancem supermarketa iskoristila na ostrvu poznatu maskotu ovog lanca koja promoviše uštedu, Stickman-a, da podstakne dalju štednju.

Stickman se uglavnom na ekranima korisnika pojavljuje samo na nekoliko sekundi, ali je u decembru tu čitava tri minuta, kako bi pomogao potencijalnim kupcima da obuzdaju svoju sklonost ka impulsivnoj kupovinu.

Oglas pokazuje Stickman-a koji koristi svoj DIY adblocker da blokira oglase za proizvode koji bi se inače razgrabili.

Ideja je bila da se ovaj junak nametne i blokira sve što vas može zavesti i odvesti ka suvišnom trošku. PAK’nSAVE, za razliku od većine marketa, želi da uštedi novac svojih kupaca. Cilj im je da ponude ljudima ono što zaista žele – najkvalitetniju hranu po najnižim cenama.

Nakon teške godine za Novozelanđane, usled Kovid-19 krize, kampanja je trebalo da pokaže da kompanija brine o svojim potrošačima. Stickman je tu da pomogne ljudima da uštede svoj teško zarađeni novac, pa je pristup bio prilagođen tržištu.

Kampanja je u decembru krenula na TV-u, tako da će stanovnici našeg omiljenog ostrva biti opomenuti da obuzdaju nepotrebno trošenje na velikim ekranima.

Kako nemamo sličnu kampanju, moraćemo sami sebe da iskontrolišemo. Treba da razmislimo šta nam je zaista potrebno, šta je potrebno našim najbližima i odaberemo baš to. Izazov je veliki, ali na kraju možemo da napravimo pametnije izbore u kupovini, čak i tokom praznične sezone!

 

Izvor: StopPress

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram