FCB New York lansirao „Jedan izlazi”, igricu inspirisanu užasima zavisnosti od duvanskog dima

Aktuelno - Beograd, 12 April 2019

FCB Njujork i FDA, američka zdravstvena organizacija, su uz pomoć IPG inicijative prikazale sve opasnosti koje zvisnost od cigareta stvara, u novoj video igrici za platformu „The Real Cost”, dostupnoj na Xbox-u.

Kako bi tinejdžerima što vernije prikazali posledice pušenja, platforma „The Real Cost” lansirala je video igru pod nazivom „Jedan izlazi”. Igrica je besplatna za preuzimanje i igrača smešta u jezivu atmosferu paklenog lavirinta iz kog naizgled nema izlaza. Ovaj lavirint simbolizuje put zavisnosti sa kojim se susreću tinejdžeri zavisni od duvana. Od škole, preko bolnice, pa sve do pakla.

Kako istraživanja pokazuju, od svaka četiri tinejdžera koji puše cigarete u srednjoj školi, njih troje nastave da puše i u kasnijim godinama života. Ovo znači da od četvoro onih koji uđu u taj začarani lavirint zavisnosti, samo „Jedan izlazi”.

Kako bi što bolje promovisali igru, FCB Njujork se povezao sa veoma poznatim influenserom u svetu gejminga, Tajlerom Blevinsom, poznatijim kao Nindža, kao i sa nagrađivanim rediteljem Daren Aronofskim, koji je pomogao u izradi trejlera i digitalnog sadržaja u maniru savremenih, popularnih horor filmova.

Detalje kampanje, trejler, kao i samu igricu možete pogledati na OneLeaves.com  

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram