FCB New York i Marvel kreirali strip o borbi protiv elektronskih cigareta

Aktuelno - Beograd, 21 Maj 2021

Borba je dramatična, zlo je u vazduhu, a FCB New York je pronašao izvanredan način da svoju kampanju koja ima za cilj podizanje svesti o štetnosti elektronskih cigareta približi svojoj ciljnoj grupi – tinejdžerima.

Za potrebe svog klijenta, Centra za duvanske proizvode u okviru Uprave za hranu i lekove (FDA), kolege iz FCB mreže kreirale su kampanju koja govori jezikom ciljne grupe i bira format koji joj je blizak. U saradnji s Marvelom napravljen je strip na 16 strana u kome je glavni negativac zavisnost.

Ovo je poslednja faza višestruko nagrađivane kampanje The Real Cost koju je FDA pokrenuo još 2014. kako bi među mladima podigla svest o opasnostima duvanskog dima. Tokom 2018. godine, nakon zabrinjavajućih rezultata ispitivanja koja su pokazala da 38.9% američkih srednjoškolaca često konzumira elektronske cigarete, kampanja je proširena da obuhvati i njih. Insajt od koga je FCB pošao jeste da elektronske cigarete podstiču nikotinsku zavisnost i da vode do stvaranja zavisnosti.

Iz Marvela poručuju da im je čast da budu deo ove značajne kampanje, a u saradnji sa FCB-om, Marvelov tim kreirao je priču o borbi junaka s opasnim protivnikom koji nema formu čudovišta, već je nedovršen, predstavljen kao zelena para koja se obmotava oko žrtava.

Kampanju možete pronaći u tri forme: statičnoj, animiranoj i štampanoj. Pored toga, kreirani su baneri, kao i objave za društvene mreže, a Marvel priprema i time lapse video materijale koji pokazuje rad ilustratora na stripu.

Geri Reš, izvršni kreativni direktor FCB New York-a, objasnio je kreativni proces i način na koji su došli do ideje za kampanju: „Za većinu tinejdžera srednja škola je period u kom mogu da uživaju u većoj količini nezavisnosti i mogućnosti da se oslone na same sebe. Zajedno sa partnerima iz Marvela predstavili smo zavisnost kao entitet koji ugrožava tu slobodu, što ga čini savršenim zlikovcem za svakog šesnaestogodišnjaka.“

 

Izvor: Little Black Book

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram