FCB JOBURG NAM OTKRIVA KAKO IZGLEDA LUKSUZ SLOBODE

Aktuelno - Beograd, 15 Decembar 2020

Kampanja koju je FCB Joburg kreirao za svog klijenta Toyota South Africa i njegov popularni brend Toyota Fortuner otkriva nam koliko je naš pristup radu od kuće bio pogrešan!

Fortuner je najprodavanije terensko vozilo u Južnoj Africi već celu deceniju, a posebno je popularno zbog svoje izdržljivosti na različitim putevima, kao i zbog dobrog odnosa cene i kvaliteta. Ovaj terenac je omiljeno vozilo za putovanja i duge vožnje kroz prelepe predele ove zemlje. Ako niste imali priliku da ih vidite uživo (mi nismo), pogledajte video i pratite kako vaša mesecima potiskivana želja za putovanjima nezadrživo raste.

Junak videa je shvatio da je rad od kuće zapravo rad na daljinu, pa koristi priliku da tu daljinu poveća tako što putuje sa svojom porodicom, u svom terencu, dok kolegama na sastancima govori da samo menja pozadine tokom video poziva.

Kao što se može primetiti, ton je humorističan, ali nije neosetljiv i preterano provokativan jer se fokusira isključivo na onaj aspekt Kovid-19 krize koji nam je svima poznat – rad u online okruženju gde najčešće mesecima ne ustajemo s jednog (realnog) mesta, stvarajući udubljenje u nameštaju koji baš i nije predviđen da se ponaša kao kancelarijski.

Luksuz slobode koji Fortuner donosi u kampanji ne dolazi spolja – ovu slobodu i želju da je ostvarimo svi već nosimo u sebi, terenac je samo dobar okidač da to i učinimo.

Kreativni tim je imao zadatak da pokaže kako u novim okolnostima i dalje možemo da iskoristimo vreme na najbolji način, uz porodicu i prirodu kao obavezne elemente, i postaramo se da malo pobegnemo iz svakodnevice.

Konačno, kampanja nas je podsetila na ono za čim ove godine najviše žudimo – na slobodu, avanturistički duh koji čeka da opet bude probuđen i želju da samo pobegnemo iz stega „nove normalnosti” i svet pogledamo drugim očima.

 

Izvor: Amplifier

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram