FCB Inferno i Premijer liga u borbi protiv rasizma

Aktuelno - Beograd, 24 Novembar 2021

Rasizam predstavlja veliki globalni problem, a svet fudbala nije izuzet iz njega. Engleska Premijer liga suočavala se s problemom rasizma duže vreme i odlučila da mu se direktno suprotstavi i podstakne navijače klubova da učine isto.

FCB Inferno je s ovim ciljem kreirao kampanju za društvene mreže i televiziju koja podstiče prijavljivanje diskriminacije, bilo da se ona dešava na terenu ili onlajn, nakon čega bi oni koji su vršili rasno nasilje bili kažnjeni zabranom dolaska na utakmice.

Mečevi koji su se unutar Premijer lige odigrali u periodu od 16. do 24. oktobra bili su posvećeni poruci No Room For Racism, koju je promovisala sama liga, ali i pojedinačni klubovi.

Kako bi pomogli u daljoj borbi protiv rasizma unutar sveta fudbala, ali i u društvu generalno, igrači su pomogli da se kreiraju nova edukativna sredstva koja će biti dostupna osnovnim i srednjim školama.

Premijer liga je takođe nastavila da se bavi problemom onlajn nasilja i širenja mržnje, i uz druge organizacije, insistira da vlada i kompanije u čijem su vlasništvu društvene mreže oštrije reaguju i uklone mržnju i zlostavljanje sa svojih platformi.

Putem onlajn prijava, Liga podržava sve igrače, menadžere i njihove porodice koji postanu žrtve nasilja i diskriminacije. Posvećeni tim istražuje slučajeve kako bi identifikovao nasilnike i pokrenuo pravnu akciju onda kada je to potrebno. Još od 2019. godine, Premijer liga aktivno nadgleda društvene mreže i prijavljuje nasilni sadržaj kako bi on bio uklonjen.

Cilj je da se i navijači u što većem broju uključe u ovu akciju kako bi se jasno prenela poruka da rasizam nije dobrodošao.

Ranije ove godine, Premijer liga je lansirala No Room For Racism plan delanja koji iznosi ključne korake u promovisanju jednakosti, raznovrsnosti i inkluzije za ljude koji nisu bele rase.

 

Izvor: Little Black Book

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram