FCB Inferno i disleksičko razmišljanje kao LinkedIn veština

Aktuelno - Beograd, 11 Maj 2022

Pored mnogih veština koje možete navesti na svom poslovnom profilu, LinkedIn je uvrstio jednu novu – „disleksičko razmišljanje“. Kampanja koju je vodila kompanija Virdžin i njen osnivač Ričard Branson istakla je kako je „disleksičko razmišljanje“ klasifikovano kao vredna veština na LinkedInu i dodato na Dictionary.com kao zvanični termin. U kampanji je učestvovala i humanitarna organizacija Made by Dyslexia s kreativnom produkcijom koju je obezbedio FCB Inferno, a cilj je da se poboljša razumevanje neurodivergencije o kojoj je Branson otvoreno govorio tokom svog života.

Ričard Branson je istakao da je oduševljen što je LinkedIn dodao „disleksičko razmišljanje“ na svoju listu zvanično priznatih veština. Naglasio je da je to značajno jer LinkedIn prepoznaje ovaj način razmišljanja kao pozitivnu osobinu. „Disleksičko razmišljanje“ je veština koja vam može dati prednosti na poslu, poput sposobnosti rešavanja određenih problema, odlične mašte, kreativnog razmišljanja i komunikacionih sposobnosti. Rekao je da je ponosan što je disleksični mislilac i da mu je redefinasanje disleksije kao veštine dalo slobodu da ostvari svoje snove bez prepreka.

Humanitarna organizacija je u saradnji s ManpowerGroup Talent Solutions objavila izveštaj pod nazivom „Dinamički izveštaj o disleksiji“ u kom tvrdi da su takve veštine od vitalnog značaja za savremena radna mesta, što je rezultat povećane brzine nastale zahvaljujući tehnologiji i automatizaciji.

Kampanja pod nazivom „Disleksičko razmišljanje“ uključila je poznate osobe kao što su Orlando Blum, Kira Najtli, naučnica Megi Aderin-Pokok i osnivač Soho kuće Nik Džonson. Oni se pojavljuju u video kampanji i pozivaju ljude da dodaju ovu veštinu na LinkedInu kako bi se izazvala ponovna procena onih sa dijagnozom disleksije.               

Potpredsednica za komunikacije u LinkedInu, Nikol Laverih, izjavila je da je ponosna što je disleksična i što je deo ovog pokreta koji za cilj ima redefinisanje značenja termina disleksija. Pored toga, direktor redakcije Dictionary.com, Džon Keli, izjavio je da će se uvođenjem ovog termina kao veštine na LinkedInu, sam termin proširiti širom sveta, i izvan disleksičke zajednice.

 

Izvor: Little Black Book

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram