FCB Health i solarna distanca – možemo li ikada da budemo dovoljno daleko?

Aktuelno - Beograd, 19 April 2021

Pojam socijalne distance budi neprijatne asocijacije, pa već preko godinu dana i oni najintrovertniji među nama čeznu za iskrenim, pa čak i onim usputnim, pripozdravnim (ovo je novonastali pojam, baš kao što je to jednom bila i socijalna distanca), zagrljajima.

Ogranak FCB Health-a, Area 23, kreirao je kampanju „Solar Distancing“ za potrebe klijenta Mollie’s Fund, čiji je cilj podizanje svesti o opasnosti raka kože, kao i pružanje prilike pacijentima za tretman melanoma. Nazivom kampanje očigledno je aludirano na sada svima dobro poznatu „socijalnu distancu“.

U zanimljivom, dinamičnom i apsurdnom videu, jastozi lete kroz svemir, bežeći od sunca, meteora, crvotočina, i traže utočište na Zemlji, do koje konačno i stižu. Pred našim očima se odvija mini Sci-Fi akcioni film. Međutim, hepienda nema, jer je realnost jača od filmskih fantazija, pa naše junake na zemlji sprži sunce uz jasnu poruku: „No amount of solar distancing can keep you safe“ i konačnu poentu-hedlajn kampanje ispisanu preko crnog ekrana: „Sunscreen goes a long way“.

Tom Hoki, Chief Creative Officer u Area 23, rekao je nešto više o kreativnoj ideji koja stoji iza ovog zanimljivog videa: „Želeli smo da koristimo jezik Kovid-19 „distanciranja“ kako bismo zaista preneli poruku da, bez obzira na to koliko ste udaljeni od sunca, ne možete sprečiti rak kože ako ne nosite kremu za sunčanje. Možete da stojite skoro 500 milijardi kilometara daleko od sunca, ali bez kreme za sunčanje nećete se zaštititi od opasnosti od melanoma.“

I, stvarno, krema za sunčanje ide daaaaleeeekooo u zaštiti od sunca. Baš kao i sa socijalnim distanciranjem, ni solarno distanciranje po sebi nije dovoljno – moraju se uključiti i ostale mere „maskiranja“ ranjivih delova tela jer je rizik prevelik.

A kako dolaze lepi dani, koje po pravilu češće provodimo na suncu, ovo je pravi momenat da istaknemo ovu kampanju, promenimo svoje ponašanje i zaštitimo se na jednostavan i efikasan način.

 

Izvor: Little Black Book

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram