FCB Canada pokazuje šta znači „putovati kao Kanađanin“ (i napraviti dobar kasting)

Aktuelno - Beograd, 04 Decembar 2019

Nova kampanja FCB Kanade za avio kompaniju Air Canada pokazuje kako se pametno bira poznata ličnost koja će kampanju izneti.

Da krenemo od početka – kampanja ima za cilj da pokaže gledaocima kako svi tokom putovanja avionom mogu da usvoje ponašanje koje se tipično doživljava kao kanadsko. Doduše, ovaj doživljaj je prevashodno prisutan u SAD i zemljama koje imaju blizak kontakt sa Kanađanima. Ako nemate kontakt sa Kanađanima, dovoljno je da pogledate neku američku seriju, film ili tok-šou pa da znate da i sami Amerikanci predstavljaju Kanađane kao toliko pristojne i uljudne da je to smešno. Vratimo se na kampanju. Otvorenost ka različitostima, pribranost i pristojnost maniri su koje bi svi putnici, koje god da su nacionalnosti, trebalo da usvoje kako bi svoje putovanje učinili kvalitetnijim i prijatnijim.

Kampanja je duhovita i simpatična. Pored pozitivnih stereotipa o Kanađanima koji su iskorišćeni u duhovitom kontekstu, možemo videti i tipično kanadsku hranu i pića. Sve šalje jasnu poruku: „Budimo svi kao Kanađani!“

Ali, ono što je za naš tekst najinteresantnije jeste odličan izbor Sandre Ou, poznate glumice i rođene Kanađanke, koja predstavlja vrednosti pravog putnika Kanađanina.

Sandra Ou, koja se proslavila ulogom u Uvodu u anatomiju, već je dve godine u centru pažnje zbog super popularne serije Killing Eve. Usled popularnosti serije i likova koji tumači (ili je tumačila) u Sandrinu pojavu su upisana i dodatna značenja.

Prvo i osnovno, u obe serije Sandra igra jaku ženu orijentisanu na svoj cilj. U njenim junakinjama postoji doza bezobrazluka, sarkazma, odsustva empatije i opsednutosti izvršenjem zadataka. Taj lik se u velikoj meri sukobljava sa onim što vidimo u reklami. Međutim, upravo svest o kontrastu dodatno naglašava komični efekat.

Drugo, Sandrina Iv Polastri (Killing Eve) jeste junakinja koja je u skladu sa trenutnim očekivanjima publike povodom dovođenja žena u centar pažnje. Killing Eve dobija pohvale kao serija koja ima dve jake žene kao glave junakinje. Prema tome, kod najvećeg dela onih kojima se kampanja obraća biće izazvane pozitivne reakcije. Sandra je, sa svim što predstavlja, tip osobe kojoj u današnje vreme mediji žele da poklone pažnju, a publika svoju naklonost.

U nastavku kampanje najavljene su saradnje sa drugim poznatim Kanađanima. Kao i svi, i mi navijamo za pojavu Rajana Rejnoldsa, kako bismo još jednom potvrdili svoju teoriju o odličnom kastingu.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram