FCB Brazil i Brastemp protiv čistih izgovora

Aktuelno - Beograd, 28 Septembar 2021

Deluje kao da podela kućnih poslova na muške i ženske konačno doživljava svoj kraj! Ili bar ide ka tome. Širenje svesti o ovoj temi postalo je sve prisutnije, a kada ideju podrže velika imena i brendovi, hajp postaje još veći.

U želji da se više govori o ulozi koja se dodeljuje ženama u domaćinstvu, poznata brazilska kompanija Brastemp naglašava da su „kućni poslovi svačiji posao“. U saradnji sa FCB Brazilom, ova firma koja se bavi proizvodnjom i prodajom bele tehnike i kućnih aparata, nedavno je predstavila svoju novu kampanju.

Razmišljajući o odgovorima (tj. izgovorima) koje muškarci koriste da bi izbegli kućne aktivnosti, poput „ne znam kako to da uradim“, „kada sam ja to hteo, ti si već uradila“, Brastemp pokreće „Deslaved Apologies“ , kampanju o nedostatku rodne ravnopravnosti u kućnim poslovima.

Kampanja je deo pozicioniranja brenda protiv stereotipa, jer su zadaci poput čišćenja, kuvanja i pranja odeće obično prepušteni ženama. Muškarci, s druge strane, često koriste izgovore da ne doprinose kućnim poslovima.

Potpisana od strane FCB Brazila, nova kampanja je rezultat debate koju je brend pokrenuo u maju, kroz akciju „Brastemp Shared Edition“, u kojoj je Brastemp takođe isprovocirao svoje potrošače da se izjasne na ovu temu.

Prema istraživanju koje je sprovela konsultantska kuća Think Eva, odrasle žene nedeljno provode u proseku 21 sat radeći kućne poslove, dok muškarci to vreme koriste za obavljanje drugih aktivnosti.

Kampanja uključuje i majice na kojima su odštampani neki od najgorih izgovora koje ljudi daju da ne peru svoju odeću. Tkanina koju su koristili u izradi majica sadrži specijalno mastilo koje se rastvara u kontaktu s vodom. Zahvaljujići ovoj tehnologiji, nakon ispiranja, izgovori se rastvaraju i otkrivaju glavnu poruku kampanje: „Kućni poslovi su svačiji posao“, a to je poruka iza koje svi možemo da stanemo.

 

Izvor: AddNews

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram