BITKA ZA ZNANJE: OPREMIMO OSNOVNE ŠKOLE ROBOTIČKOM OPREMOM

Aktuelno - Beograd, 13 Januar 2017

U okviru akcije Bitka za znanje počinje velika nacionalna kampanja Kodigranje, namenjena razvoju informatičke pismenosti kod dece osnovnoškolskog uzrasta i njihovom osposobljavanju za život  u 21. veku.

 

Ponosni smo što smo, zajedno sa Fondom B92, kreirali ovu akciju čiji je cilj da se uz pomoć učenja programiranja/kodiranja kod dece osnovnoškolskog uzrasta razvije kritičko mišljenje i veštine  rešavanja problema, ali i da ih motiviše da se u budućnosti bave poslovima u oblasti IKT-a  i tzv. STEM zanimanjima tj. područjima prirodnih i matematičkih nauka, tehnologije i inženjerstva.

 

„Bitka za znanje“ podrazumeva opremanje svih osnovnih škola u Srbiji različitom IT i robotičkom opremom, obuku nastavnika da modernu opremu koriste kao nastavno sredstvo kako bi deci pružili kvalitetno obrazovanje, kao i organizaciju takmičarske lige „KODigranje“ u kojoj će učestvovati sve škole kojima su mBot roboti donirani. Timove će sačinjavati deca osnovnoškolskog uzrasta od 5. do 8. razreda, a najuspešniji timovi će dobiti prikladne nagrade – još naprednije robote i drugu IT opremu, kako bi stečena znanja mogli dići na još viši nivo.

 

Donirajte i vi akciji KODigranja!

Prijavite svoje škole putem sajta, gde možete pronaći i sve potrebne informacije o akciji.

Beograd
Cara Dušana 42
Srbija
T +381 11 3284 620
office@fcbafirma.rs

Zagreb
Ulica Grada Vukovara 224
Hrvatska
T +385 1 558 3173
office@fcbzagreb.hr

Tirana
Rruga Nikolla Tupe 15/3
Albania
T +355 45 605 955
office@fcbafirma.al

 

Feeling social?
Facebook Twitter Instagram